logo massagepraktijk linda marsman

Massagepraktijk Linda Marsman

Sport- en Oncologische Massage Deventer | Diepenveen
Openingstijden

Alleen op afspraak

Massage & mondkapje

1414 oktoktokt 2020202020202020 door Linda Marsman

Massage & mondkapje

Corona, het woord waarvan we een jaar geleden nog niet wisten dat het zo’n impact op ons zou hebben. Het maakt dat we dingen laten, maar ook dat we dingen moeten doen die we nooit gedacht hadden te gaan doen. Bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje..

Wat vond ik dat eerst een dingetje. Maar al snel was het voor mij wel heel duidelijk dat ik dit ‘moet’ doen. Om er voor mezelf zoveel mogelijk aan te hebben gedaan om andere mensen niet te besmetten. Omdat ik naast gezonde mensen ook mensen masseer die tot een risicogroep behoren (uiteraard met toestemming van hun arts).

Gebruik mondkapje

Wanneer je bij mij thuis binnenkomt, vraag ik jou nu ook een mondkapje te dragen. Wanneer we elkaar nog niet kennen, begroet ik je – op 1,5 meter afstand – even zonder mondkapje. Zodat je in ieder geval mijn gezicht hebt kunnen zien. En je toch een beetje een eerste indruk hebt kunnen krijgen van wie ik ben.

Want het voelt voor mij nog steeds raar om jou geen hand te kunnen geven. En om me niet te kunnen voorstellen met een zichtbare glimlach. Zeker wanneer ik jou later wel mag masseren! Dus vandaar dat ik er voor kies om onze kennismaking zo te doen. En daarna mijn mondkapje op te zetten.

Heb je geen mondkapje bij je, geen probleem, ze liggen bij de voordeur voor je klaar naast de desinfecterende handgel.

Een mondkapje tijdens de massage

Maar dat is toch heel benauwd? Dat viel mij reuze mee. Ik heb het zelf uitgeprobeerd en me laten masseren met een mondkapje op. Het is even wennen, maar na korte tijd kon ik me net als anders ontspannen en genieten van de massage. Ik vond het prima te doen. Maar dat kan voor jou anders zijn.

Update: Het is inmiddels verplicht om een mondkapje op te hebben.

Vind je een mondkapje tijdens de massage echt niet prettig? Laat het me weten, dan bespreken we samen wat er mogelijk is.

Het dragen van een mondkapje is natuurlijk geen garantie dat we elkaar niet kunnen besmetten. Maar dan hebben we samen er wel van alles aan gedaan om de afspraak zo veilig mogelijk te laten verlopen. Net als handen wassen, in je elleboog hoesten en buiten de massage om afstand houden, ventileren etc..

Wil je meer weten over de coronarichtlijnen, kijk op mijn website onder het kopje Corona protocol massage. Een afspraak maken of wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op!


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram