logo massagepraktijk linda marsman

Massagepraktijk Linda Marsman

Sport- en Oncologische Massage Deventer | Diepenveen
Openingstijden

Alleen op afspraak

Sportmassage Deventer

Sportmassage is geen optie

Sporten gaat over gezondheid, fysiek en mentaal. Voor veel mensen gaat sporten ook over grenzen verleggen. Dit gecontroleerd doen helpt blessures en ander leed te voorkomen. Daarom is een goede sportmassage bij intensieve inspanningen volgens mij geen optie. Het dient onderdeel te zijn van eenieders trainingsschema. Goed naar je lichaam luisteren door goed te herstellen maakt sporten zoveel leuker. Want als je langer zonder blessures kan trainen, dan komen die prestaties vanzelf.

Spierverzorging

Afhankelijk van de sport die je beoefend zullen bepaalde spiergroepen meer of minder belast worden. Tijdens mijn behandelingen geef ik uiteraard extra aandacht aan de zwaarst belaste gebieden. Maar daarbij zal ik ook altijd oog hebben voor de rest van je lijf. Denk hierbij aan de massage van rug, armen, benen, nek en schouders. Een sportmassage hoeft niet hard en pijnlijk te zijn, zoals vaak wordt gedacht. Sterker nog, als je verwacht – zoals een klant ooit zei dat je "helemaal uit elkaar getrokken wordt" – dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Afhankelijk van eventuele klachten en het doel van de massage kan dit leiden tot een sportmassage die juist zacht en ontspannend is. Ik stem de massage af op jouw lijf, jouw doel, jouw spierklachten, jouw reactie èn mijn bevindingen.

Spieren onderhouden

Onze spieren hebben veel te verduren. Ook als je niet sport. Denk maar eens aan het gevoel in je schouders na een dagje achter de computer om die ene deadline te halen. Met enige regelmaat een massage laten uitvoeren heeft om meer dan één reden zin. Tijdens een sportmassage voel jij en ik hoe de vlag erbij hangt. Is er sprake van stramme, strakke en pijnlijke spiergroepen of is alles ontspannen? Is er een positieve of negatieve ontwikkeling waarneembaar sinds de vorige massagebehandeling? Blessurepreventie gaat uit van het principe dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Onderhoud je eigen lijf daarom goed door je geregeld goed te laten masseren.

Sporten en massage

Fit zijn en fit blijven daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Want niets is zo frustrerend voor een sporter om langere tijd aan de kant te zitten met een blessure. Hoe vlieg ik blessurepreventie aan? Dat start bij mij altijd met een blessure preventief onderzoek. Door middel van gerichte vragen zoals wat zijn je doelen, hoe goed getraind ben je, hoe blessuregevoelig ben je, leer ik je kennen als mens en sporter. Daarnaast zal ik uiteraard ook onderzoek doen met mijn handen. Want door je te masseren leer ik je lijf echt kennen en kan ik wat zeggen over de actuele stand van zaken. Zeker wanneer je jezelf uitdagende sportieve doelen stelt is het inpassen van frequente massage momenten een must. Dus heb je ideeën om de Nijmeegse Vierdaagse te gaan lopen of de Marathon van Rotterdam te gaan rennen. Maak een afspraak zodat je fit aan de start verschijnt.

Afspraak maken? Bel of stuur een berichtje.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram