logo massagepraktijk linda marsman

Massagepraktijk Linda Marsman

Sport- en Oncologische Massage Deventer | Diepenveen
Openingstijden

Alleen op afspraak

Oncologische massage

Voor mensen die leven met kanker

Als je kanker hebt of hebt gehad is een massage niet vanzelfsprekend. Maar een massage is – onder bepaalde voorwaarden – wel mogelijk. Zowel een massage als één van de andere mogelijke behandelingen is gericht op het bevorderen van jouw welzijn. Oftewel je (tijdelijk) beter voelen. Je “moet” even niets, maar je hebt een moment voor jezelf op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Wat levert massage bij kanker op?

Massage kan helpen te ontspannen, kan moeheid verminderen en klachten als misselijkheid en pijn (tijdelijk) verlichten. Ook beter slapen is een mogelijk resultaat.

Oncologische massage

Met de specialisatie “Oncologische massage” zet ik mijn vaardigheden als sportmasseur op een veilige manier in. De behandeling wordt afgestemd op de specifieke hulpvraag en medische situatie. Vooral wanneer je nog in behandeling bent of net klaar bent met de behandeling zijn er allerlei zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zo kijken we wat het juiste moment is om een massage tijdens een traject van bijvoorbeeld chemobehandelingen in te plannen.

Naast massage is littekenbehandeling of lymfedrainage ook mogelijk. Na een operatie kan een litteken je beperken in je bewegingsvrijheid. Of houdt je lichaam opeens vocht vast. Massage van het gebied rondom het litteken en het litteken zelf kan het litteken en de huid eromheen - op termijn - soepeler maken. Met lymfedrainage wordt door een zachte massagetechniek de afvoer van vocht ondersteund.

Niet altijd is een lichaamsmassage direct mogelijk, maar kan bijvoorbeeld een hand- of voetmassage wel gegeven worden. Ervaar eens hoe ontspannend dit alleen al kan zijn! Samen kijken we wat jouw behoefte is en wat mogelijk is.

Toestemming van de behandelend arts is wel noodzakelijk!

Bewegingsadvies

Naast de diverse massagebehandelingen is ook begeleiding bij het actiever (gaan) bewegen mogelijk.

Uit onderzoek blijkt dat weer gaan bewegen na behandeling van kanker, maar ook het blijven bewegen tijdens de behandeling van kanker een positieve invloed heeft. Samen kijken we wat jij wilt en kunt. Ik geef je advies en eventueel ook oefeningen. Zodat bewegen makkelijker wordt en regelmatig bewegen weer onderdeel kan zijn van jouw dagelijks leven. Het bewegen kan zijn: een dagelijks ommetje in de buurt, in de tuin kunnen werken of het toewerken naar het weer kunnen beoefenen van jouw sport. Jij bepaalt het doel.

Massage in de praktijk of bij jou thuis

We kunnen een afspraak maken voor een massage bij mij in de praktijk, maar ook bij jou thuis. Heb je weinig energie, dan kan het reizen voor of na de afspraak te vermoeiend zijn. Is dit het geval, dan kan ik eventueel naar je toekomen. Ik breng wel reiskosten in rekening, maar daarvoor kun jij in je eigen omgeving blijven en daar de massage/behandeling ervaren. Kijk eens bij tarieven voor de kosten of bel voor meer informatie.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram