logo massagepraktijk linda marsman

Massagepraktijk Linda Marsman

Sport- en Oncologische Massage Deventer | Diepenveen
Openingstijden

Alleen op afspraak

Met Deventer4life naar de Roparun

3030 novnovnov 2020202020202020 door Linda Marsman

Met Deventer4life naar de Roparun

Roparun. Sommige mensen kennen het wel, anderen vragen wat het is. De mensen in mijn directe omgeving hebben er van gehoord omdat ik eerder mee heb gedaan. Neee niet als loper! Dan halen we de finish niet op tijd.. Maar als sportmasseur.

Wat is de Roparun

De Roparun, is een jaarlijks terugkerende estafetteloop in het Pinksterweekend. Met deze loop van Parijs of Bremen naar Rotterdam, waaraan een groot aantal teams mee doet, wordt gelopen voor het goede doel. Er wordt geld opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen die leven met (de gevolgen van) kanker. Je moet hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis of hospice, het houden van workshops, de aanschaf van koelmutsen om haaruitval proberen tegen te gaan etc. etc.

Ik help graag om geld in te zamelen voor zo’n goed doel. Iedereen kent tenslotte wel iemand die te maken heeft met kanker en als gevolg daarvan allerlei behandelingen moet onder gaan. En waarvan de uitkomst niet altijd is zoals je graag wilt. Ik helaas ook. Zowel privé als door mijn werk.

In mijn praktijk masseer ik ook mensen die kanker hebben of hebben gehad. Met mijn specialisatie “oncologische massage” kan ik een moment van ontspanning bieden of bepaalde klachten (tijdelijk) helpen te verminderen. Ik zie wat deze ziekte met mensen doet, ik zie wat het kan betekenen wanneer je in zo’n zwaar traject zit om op welke manier dan ook hulp te krijgen. Het is voor mij een extra stimulans om mee te doen en geld op te halen.

Sportieve uitdaging voor een goed doel

Daarnaast is het meedoen aan de Roparun ook een geweldige ervaring. In korte tijd met een groepje mensen zo’n prestatie neerzetten is ontzettend mooi. Met de lopers die de vele kilometers lopen. De fietsers die de hele tijd met de lopers meefietsen om de weg te wijzen. En daarnaast voor een stukje veiligheid zorgen voor de lopers.

Met de chauffeurs en navigators van de busjes die het team en de spullen verplaatsen, de cateraars, een fysio, een teamcaptain en ook.. sportmasseurs.

Dus ga ik in 2021 weer meedoen en wel dit keer met het team Deventer4life. Samen gaan we ervoor zorgen dat onze 8 lopers Rotterdam halen. Ik ga dat doen door de spieren van de deelnemers zo goed mogelijk te verzorgen. Dit doe ik onder andere met mijn vriendin Hetty met wie ik samen de opleiding sportmassage in Deventer heb gedaan. Ik heb er nu al zin in!

In 2020 kon de Roparun niet doorgaan vanwege Corona. Op dit moment zet de organisatie alles op alles om de Roparun het komend jaar wel door te laten gaan. De organisatie heeft er dan ook voor gekozen om de hele run in Nederland te laten plaatsvinden. Dat betekent dat we waarschijnlijk ook in de buurt van Deventer komen.

Deventer4life en Kenniscentrum Oncologie Deventer

Deventer4life heeft er voor gekozen om het Kenniscentrum Oncologie in Deventer dit jaar als speciaal goed doel te gaan steunen. Het Kenniscentrum doet goed werk voor mensen in Deventer en de nabije omgeving die te maken hebben met kanker. Het centrum kan extra geld goed gebruiken om meer mensen te kunnen helpen. We proberen niet alleen te helpen door geld op te halen, maar ook bijv. ook door zoveel mogelijk publiciteit te genereren, zodat meer mensen de weg naar het Kenniscentrum weten te vinden.

De komende tijd wordt er door het team hard getraind, en worden ook allerlei acties in gang gezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Wil je ons steunen? Kijk eens op de website van Deventer4life. Je vindt hier ook mijn eigen actiepagina.

Hou ook mijn website en facebookpagina in de gaten, dan hou ik je op de hoogte!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van oncologische massage, neem contact met me op!


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram